Φαρίνα Μύλοι Κρήτης

Κωδικός προϊόντος: 8f539d331803 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χαρίζει λαχταριστή όψη και σίγουρη επιτυχία σε κάθε σας συνταγή.Ιδανική κυρίως για κέικ αλλά και για πολλά άλλα γλυκίσματα που απαιτούν διόγκωση.

Συνταγή για scones(εγγλέζικα ψωμάκια,για περίπου 10 κομμάτια) με μαύρη ζάχαρη 

ΥΛΙΚΑ Φαρίνα Μύλοι Κρήτης 225γρ (περίπου 1/2 πακέτο),Ζάχαρη μαύρη 25γρ(1 και 1/2 κουταλιά),στραγγιστό γιαούρτι “Τρίκκη” 75γρ(1/3 του φλιτζανιού)

Γάλα “Τρίκκη” 75ml(1/3 φλιτζανιού) αλάτι θαλασσινό 4γρ(περίπου ένα κουταλάκι κοφτό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1)Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 2)Κοσκινίζουμε την φαρίνα και κατόπιν την τρίβουμε με το βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά 3)Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη και στην συνέχεια το γάλα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μίγμα 4)Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο5)Ανοίγουμε φύλλο 2,5εκ περίπου και με ένα ποτήρι ή ένα στρογγυλό φορμάκι κοπής κόβουμε κάθετα την ζύμη χωρίς να στρίβουμε 6)Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε τους δίσκους 7)Τους αλοίφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι 8)Ψήνουμε για 15′ περίπου μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα 8)Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με βούτυρο ή πολύ καλά χτυπημένη (μέχρι να βουτυρώσει) κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα της αρεσκείας μας 

 

 

error: Content is protected !!