Απάκι Ρεθύμνου

Κωδικός προϊόντος: 764576cb5b10 Κατηγορία:

Περιγραφή

Το απάκι είναι ένας χαρακτηριστικός μεζές της κρητικής διατροφής,όπου μέσα του θα συναντήσετε όλη την χλωρίδα της κρητικής γής.Χοιρινό κρητικό  άπαχο κρέας το οποίο παραμένει για δυο εώς τρείς ημέρες στο ξύδι,το οποίο είναι φτιαγμένο από κρητικό κρασί.Κατόπιν κρεμιέται σε ειδικούς φούρνους όπου καπνίζεται με αρωματική φυτά της Κρήτης όπως δίκταμο και φασκόμηλο.Καταναλώνεται σαν μεζές με ελάχιστο ζέσταμα στο φούρνο ή στο τηγάνι διότι εάν το ψήσετε περισσότερο σκληραίνει και δεν τρώγεται ευχάριστα.Συνοδεύει άψογα όσπρια όπως γίγαντες και μπορείτε να το κόψετε κομματάκια και να το αναμείξετε μέσα μαζί τους,κατάλληλος μεζές για την ρακί σας σκέτο  και επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα στην σαλάτα σας με ρόκα και ντοματίνια.Περιέχει μόνο 4% λιπαρά και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο!Το συγκεκριμένο απάκι παρασκευάζεται με μια παραδοσιακή συνταγή του 17ου αιώνα από νωπά κρέατα  και αγνά υλικά στον Αγ.Κωνσταντίνο στο Ρέθυμνο και έχει βραβευτεί με βραβείο gourmet 2007-2008.Δοκιμάστε αυτήν την κρητική γεύση και  φέρτε την χωριάτικη  παράδοση στο τραπέζι σας! 

error: Content is protected !!