Βιολογική κορινθιακή μαύρη σταφίδα αποξηραμένη στην σκιά

Κωδικός προϊόντος: 9c4d5ca233ce Κατηγορία:

Περιγραφή

 Στην περιοχή Ξηρόκαμπος στην Νεμέα σε υψόμετρο 300m καλλιεργούνται σταφύλια αποκλειστικά με βιολογική μέθοδο δίνοντας τα καλύτερα δυνατά ποιοτικά χαρακτηριστικά!Μετά από τον τρύγο του Αυγούστου σειρά έχει η αποξήρανση των σταφυλιών η οποία γίνεται στην σκιά.Δηλαδή σε ξύλινες κατασκευές οι οποίες ονομάζονται «Σκιές» ή »Ισκιάδες».»Ισκιάδες» σημαίνει ξύλινη κατασκευή όπου έχουν περάσει κατά μήκος της  παράλληλες από ανοξείδωτο σύρμα και στην οροφή τους έχουν τοποθετηθεί ανοξείδωτα μεταλλικά φύλλα ώστε να δημιουργείται σκιά στον χώρο αποξήρανσης των σταφυλιών.Κρεμιούνται τα σταφύλια ένα ένα ώστε να μην τραυματίζονται οι ρώγες και υπάρχει απώλεια χυμών.Κατά αυτόν τον τρόπο δεν έρχονται σε επαφή με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και με το έδαφος διατηρώντας αναλλοίωτα όλες τις αντιοξειδωτικές τους ουσίες.Μετά από 20-25 ημέρες κατεβάζουμε τα σταφύλια και τοποθετούνται προσεκτικά στο αλώνι που βρίσκεται δίπλα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποξήρανσης.Το αποτέλεσμα είναι αυτή η υπέροχη μικρή νόστιμη σταφίδα με το σκούρο μπλε/μαύρο  χρώμα, αναλλοίωτη σάρκα και τα αυθεντικά αρώματα και γεύση της Κορινθιακής σταφίδας με απουσία καραμελοποιημένων ουσιών.Μια διαδικασία όπου συνεχίζεται από το 1876 όπου διατηρεί η οικογένεια τους αμπελώνες της.Πεντανόστιμη,μικρή σταφιδούλα με όλα τα αναλοίωτα χαρακτηριστικά της την οποία την καταναλώνεται σκέτη,στο παγωτό,μέσα στο μούσλι σας.Καταπληκτική!!Θα την βρείτε σε συσκευασία των 200gr με την ονομασία Golden Black  ή αλλιώς μαύρος χρυσός!

error: Content is protected !!