Βιολογικό αλεύρι ντίνκελ αγρόκτημα Αντωνόπουλου

Κωδικός προϊόντος: 36dd405659df Κατηγορία:

Περιγραφή

Το αλεύρι αυτό ονομάζεται ντίνκελ ή spelt για τους Γερμανούς και farro για τους Ιταλούς το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σιτάρι αλλά είναι ένα εξ ολοκλήρου διαφορετικό είδος και χρονολογείται 9000 χρόνια πριν.Το μυστικό για την απόδοσή του και την ήπια γεύση του μπορεί να αποδοθεί στην σκληρή εξωτερική φλούδα που προστατεύέι τον πυρήνα του.Οι πυρήνες του ντίνκελ πρέπει να μεταφερθούν σ ένα κέντρο επεξεργασίας για να αποφλειωθεί και να καθαρίσει το σιτάρι.Η περιεκτικότητά του σε πρωτείνη είναι 10-25% περισσότερη από το κοινό σιτάρι.Περιέχει γλουτένη αλλά διαφορετικής σύστασης από το κοινό σιτάρι ώστε να είναι ανεκτό από άτομα με δυσανεξία ή και αλλεργική αντίδραση στη γλουτένη.Το αγρόκτημα Αντωνόπουλου βρίσκεται στα Φάρσαλλα και χρησιμοποιεί σπόρους από αρχαίες γηγενείς ποικιλίες.

error: Content is protected !!