Βιολογικό ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης

Κωδικός προϊόντος: bf61f93fcfca Κατηγορία:

Περιγραφή

Από τον 16ο αιώνα οι αγρότες της Μακεδονίας καλλιεργούν το ρύζι σε υφάλμυρα,αργιλώδη εδάφη(στα Δέλτα των ποταμών και σε παράκτιες περιοχές).Κάθε χρόνο,η ποικιλία Indica(αποκαλείται και κρυστάλλινη) καλλιεργείται σε προσήλιους αγρούς συνήθως πλημμυρισμένους σε νερό,κάτω από το ζεστό κλίμα με υψηλή σχετική υγρασία.Η άντληση των νερών για το πότισμα γίνεται από τους ποταμούς Αλιάκμονα,Αξιό,Στρυμόνα,Λουδία και Γαλλικό.Έτσι παράγεται ένα άριστο προϊόν.Το ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης αποτελεί κύριο συστατικό της Ελληνικής Παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής.Ο καρπός τους ρυζιού έχει μια φυσική αλμυρή γεύση.Από την ΑΡΟΣΙΣ όπου τα ρύζια της Άροσις είναι «αγυάλιστα».Το γυάλισμα των ρυζιών γίνεται με χημικές ουσίες με στόχο την προστασία του προϊόντος από την εμφάνιση εντόμων εντός της συσκευασίας.

error: Content is protected !!