86e8e67edae9219d12d438efd5f5a939

Ζυμαρικά ζέας

Κωδικός προϊόντος: 2d23919d1206 Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

Ζυμαρικά ζέας αγρόκτημα Αντωνόπουλου.Δημητριακό που περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο επιπλέον των άλλων.Το αρχαιότερο δημητρικό γνωστό στον άνθρωπο.Τα ζυμαρικά από αλεύρι ζέας του αγροκτήματος Αντωνόπουλου έχουν βραβευτεί με βραβείο gourmet 2012.Η ζέα είναι το αρχαιότερο δημητριακό γνωστό στον άνθρωπο.Δείγματά του βρέθηκαν σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο με παλαιότερο πλέον αυτού του σπηλαίου της Θεόπετρας Καλαμπάκας.Σπήλαιο με ανθρώπινη παρουσία από το 130.000π.Χ. εώς το 4.000π.Χ.με συνεχή αλληλουχία,σιωπηλός μάρτυρας της εξέλιξης του ανθρώπου και των σπόρων στην ελληνική γή.Από αρχαιοβοτανικά ευρήματα του σπηλαίου αποδεικνύεται ότι τα φυτά εξημερώθηκαν και καλλιεργήθηκαν στον ελληνικό χώρο και δεν ήρθαν από την Μ.Ανατολή,όπως μέχρι σήμερα πίστευαν  οι ειδικοί.Σε παλαιότερα στρώματα τα φυτά παρουσιάζονται σε άγρια μορφή και στα νεότερα εξημερωμένη.Από την συνεχόμενη αλληλουχία των ευρημάτων από την παλαιολιθική εποχή 130.000π.Χ.εώς την νεότερη νεολιθική 4.000π.Χ καθώς και έρευνα D.N.A. στο σκελετικό υλικό των ανθρώπων που κατοίκησαν το σπήλαιο αποδεικνύεται ότι ήταν αυτόχθονες και δεν είχαν μετακινηθεί.Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα «πυροί τε ζειαί τ ηδ ευρυφανές κρι λευκόν».Έχει αφήσει το όνομά της στην Αττική.»Ζέα εις των Πειραιεί λιμένων ούτως καλούμενος από τους καρπούς της ζέας.Έχει δε Πειραεύς λιμένας τρεις κλειστούς.Οι πρόγονοί μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητές της και για αυτό τη χρησιμοποιούσαν ως βασική τροφή και τροφή εκστρατείας.Πλούσια σε πρωτεϊνες,μεταλλικά άλατα και βιταμίνες,βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά,μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες  που συμβάλουν στην βελτιωμένη λειτουργία του εντερικού συστήματος.Πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού,γι αυτό και αποκαλείται μαγνήτης της ζωής.Το μέγιστο ποσοστό της λυσίνης που περιέχει,μόνο με αυτό του αγρίου αιγίλωπος συγκρίνεται.Είναι δε η λυσίνη συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητά τους και το κύριο ζητούμενο της «βελτίωσης» των σιτηρών.Στα ζυμαρικά ζέας η γλουτένη που περιέχουν είναι ανεκτή και βιοδιασπάσιμη λόγω της ελληνικής ποικιλίας η οποία δεν έχει υποστεί καμία μετάλλαξη παρ όλο που είναι χιλιάδων ετών.Γι αυτό τον λόγω τα ζυμαρικά αυτά χρειάζονται 5΄βράσιμο και έχετε το πιο υπέροχο πιάτο ζυμαρικών χωρίς να λασπώνουν!

error: Content is protected !!