Κασέρι Σοχού Προίκα

Κωδικός προϊόντος: 75770779fbec Κατηγορία:

Περιγραφή

Ένα ημίσκληρο τυρί από συμπαγή κίτρινη μάζα χωρίς τρύπες,πικάντικο,σε στρογγυλό κεφάλι.Το τυράκι αυτό παρασκευάζεται στο Σοχό  Θεσσαλονίκης και το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται είναι πρόβειο ή πρόβειο με ελάχιστο κατσικίσιο.Έχει λιπαρή γεύση,ελαφρώς πικάντικη,με ελαφρύ άρωμα που διακρίνονται οι ανταύγιες του γάλακτος και των πρωτεϊνών.Λόγω της μαλακής συνεκτικής μάζας είναι πολύ αγαπητό σε νέους και ηλικιωμένους.Το καταναλώνεται σκέτο,τριμμένο σε ομελέτες,τυρόπιτες,κολοκυθόπιτες και χορτόπιτες όπου δίνει ένταση στο τελικό αποτέλεσμα!Έχοντας μαστιχωτή υφή είναι κατάλληλο για μπουρεκάκια,τάρτες λαχανικών αφήνοντας πικάντικες νότες στον ουρανίσκο σας.Υπέροχο για σουφλέ,συνοδεύται άψογα από κόκκινο κρασί,κυρίως της Σητείας. Είναι ένα τυρί που φτιάχνεται στους ορεινούς όγκους της Πίνδου από τα μέσα του 19ου αιώνα.Η τεχνική ήλθε από τους άλλους βαλκάνιους λαού,οι οποίοι με την σειρά τους είχαν πάρει την τεχνική της πάστα φιλιάτα από την Ιταλία.Είναι τυρί Π.Ο.Π από το 1996. 

error: Content is protected !!