Κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς αλμυρό

Κωδικός προϊόντος: fec19abe3a48 Κατηγορία:

Περιγραφή

 

Αλμυρό τυρί Κεφαλλονιάς,ιδανικό για ζυμαρικά.Από τα παλαιότερα τυριά στην Ελλάδα και το πιο παραδοσιακό σκληρό τυρί.Παράγεται από συνδυασμού πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος όπου μόλις πήξει το γάλα και κοπεί το τυρόπηγμα σε μικρούς κόκκους σαν ρύζι,το τυρόπηγμα και το τυρόγαλα αναθερμαίνονται υπό συνεχή ανάδευση και κατόπιν αφήνονται να κρυώσουν.Το τυρόπηγμα στραγγίζεται και πιέζεται με το χέρι σε καλούπια σαν ρόδες και για 4-5 ώρες το τυρί γυρίζεται και πιέζεται,στην αρχή με το χέρι και κατόπιν με μηχανή μέχρι να εξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας.Το τυρί βγαίνει από το καλούπι,αφήνεται όλη την νύχτα για να ωριμάσει στους 15 βαθμούς,κατόπιν αλατίζεται σε άλμη για δύο ημέρες.Βγαίνει από την άλμη και τρίβεται με ξερό αλάτι,σχεδόν καθημερινά για 2-3 εβδομάδες προτού αφεθεί να ωριμάσει για αρκετούς μήνες.Κατά την τελική φάση της διαδικασίας ωρίμανσης πλένεται με άλμη για να σχηματιστεί μούχλα στην φλούδα του.Το κεφαλοτύρι αυτό είναι αρκετά αλμυρό και σκληρό.Είναι ιδανικό αλλά και υπέροχο στα ζυμαρικά και εξαιρετικό ως τηγανισμένο σαγανάκι.ΤΙΜΗ 13,05Ε/ΚΙΛΟ

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!