Λουκάνικο χωριάτικο ριγανάτο

Κωδικός προϊόντος: 3162d04af74c Κατηγορία:

Περιγραφή

Ένα υπέροχο απαλό λουκάνικο που  αφήνει στο τέλος μια ευχάριστη ελαφριά επίγευση ρίγανης.Θα το βρείτε σε συσκευασία των 200γρ από το Προσοτσάνη Δράμας και τα αλλαντικά sarry.Δοκιμάστε να κάνετε μια υπέροχη φρουτάλια με αυτό το λουκάνικο που θα σας καταπλήξει ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή!

Υλικά για 4 άτομα:200γρ χωριάτικο λουκάνικο Sarry κομμένο σε φετούλες,1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο,2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους,2 μέτριες πατάτες βραστές κομμένες σε μεγάλους κύβους,8 αυγά κατά προτίμηση χωριάτικα,1 1/2 φλιτζάνι γάλα,1 κ.σ. κορν φλάουρ,1 κ.γλ μουστάρδα απαλή,4-5 κ.σ.ελαιόλαδο,1/2 κ.γλ.πάπρικα γλυκιά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία:Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ.Προσθέτουμε την μουστάρδα,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλήτικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι(γιατί θα πρέπει να τελειώσουμε την φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζουμε στην φωτιά.Βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το κρεμμύδι,τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,την πάπρικα.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5′ να σοταριστούν.Κατόπιν αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και βάζουμε το λουκάνικο.Το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά.Αφήνουμε τη φρουτάλια σε μέτρια φωτιά να σφίξει η κάτω πλευρά που εφάπτεται στο τηγάνι και αμέσως μετά μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο για 8-10′ μέχρι να πήξει και να φουσκώσει το πάνω μέρος.Μια νοστιμότατη συνταγή με την επιμέλεια του Σαρήμπογια Παρασκευά από τα αλλαντικά Δράμας εργαστήρια αλλαντοποιίας τέταρτης γενιάς! 

error: Content is protected !!