Παρμεζάνα Reggiano

Κωδικός προϊόντος: e3a96faace51 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ο βσιλιάς των ιταλικών τυριών το οποίο έχει περίοπτη θέση στην διεθνή γαστρονομική κουλτούρα,ξεχωριστή γεύσή και είναι Π.Ο.Π.Η δημοφιλής παρμεζάνα είναι σκληρό,κίτρινο πικάντικο  τυρί που παράγεται από αγελαδινό γάλα.Παραδοσιακό προϊόν της Εμίλια-Ρομάνια έχει μακραίωνη ιστορία,καθώς ήταν δημοφιλές ήδη από τον Μεσαίωνα.Είναι τυρί 12μηνης ωρίμανσης.Η ονομασία της δίδεται σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες για τις μεθόδους παραγωγής,την διατροφή αγελάδων και την σχετική σήμανση του προϊόντος.Χρησιμοποιείται σχεδόν παντού,στα περισσότερα πιάτα ζυμαρικών,σε σουφλέ,τάρτες,πίτες και σαλάτες όπου συνοδεύονται άψογα με κόκκινο κρασί και όχι μόνο.

ΣΥΝΤΑΓΗ:Τάρτα με παρμεζάνα και πράσο για 4 άτομα,χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:150γρ τυρί παρμεζάνα,120γρ προσούτο(σε ένα κομμάτι,όχι σε φέτες),8 αυγά χωριάτικα,3 βιολογικά πράσα,βούτυρο γίδινο-κανέλα,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,αλάτι και άσπρο πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πλύνετε τα πράσα και κρατήστε μόνο το λευκό μέρος τους.Κόψτε τα σε πολύ λεπτές ροδέλες και σοτάρετέ τα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 30γρ βούτυρο και 2κ.σ.λάδι.Προσθέστε μια πρέζα αλάτι θαλασσινό,1 πρέζα κανέλα,1/2 φακελάκι κρόκο και λίγο τριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε.Κόψτε σε μικρά κυβάκια το προσούτο και προσθέστε και αυτά στο τηγάνι.Ανακατέψτε ξανά και έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σας σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα ελαφρώς βουτυρωμένη.Τρίψτε όλη την παρμεζάνα.Χτυπήστε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ανακατέψτε τα με την παρμεζάνα.Καλύψτε το μείγμα αυγών-τυριού  το μείγμα με τα πράσα στην ταρτιέρα και ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 25′.Σερβίρετε αμέσως.

 

error: Content is protected !!