Παστουρμάς

Κωδικός προϊόντος: ad1c19444dc0 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ο παστουρμάς είναι ένα αλλαντικό όπου η καταγωγή του έρχεται από την Κεντρική και Δυτική Ασία.Το κρέας του είναι κρέας πλευρών πιεσμένο και θα το βρείτε συνήθως από μοσχάρι ή καμήλα,όπου και καμήλας είναι η αυθεντική έκδοση του παστουρμά.Το κρέας του αφυδατώνεται και ψήνεται με χοντρό αλάτι υπό πίεση,συνήθως ανάμεσα σε δύο ξύλα ενώ στο τελευταίο στάδιο το κρέας καλύπτεται εξωτερικά με ένα στρώμα από τσιμένι(κοκκινωπή αλοιφή πικάντικη από κύμινο, τριγωνέλλα,σκόρδο και πάπρικα)και στεγώνει κρεμασμένο στον ήλιο για 12 περίπου ημέρες ή καπνίζεται λαμβάνοντας ένα κόκκινο χρώμα.Χωρίς να είναι αλμυρό αποτελεί ένα πολύ ωραίο ορεκτικό,ένα εύκολο και γρήγορο μεζέ για το ουζάκι σας,αλλά και πρώτη ύλη για την γνωστή μας και νοστιμότατη παστουρμαδόπιτα.Θα το βρείτε από κρέας μοσχαριού από την Δράμα αλλά και από κρέας καμήλας ο οποίος είναι περιορισμένης παραγωγής.Επίσης προτείνεται και ο χειροποίητος παστουρμάς που είναι πεντανόστιμος!!

 

error: Content is protected !!