a63cd9e38964634741a5a3fe89055308

Παστουρμάς Δράμας

Κωδικός προϊόντος: bd989a310e4b Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

Παστουρμάς Δράμας μοσχαρίσιος, πικάντικος όχι ιδιαίτερα αλμυρός για ξεχωριστούς μεζέδες.

ΣΥΝΤΑΓΗ:Πέννες με μανιτάρια,πράσινη σάλτσα με καραμανλίδικο παστουρμά Δράμας από μπούτι μόσχου.Προετοιμασία 10′, μαγείρεμα 25′.

Υλικά για 4 άτομα:100γρ παστουρμά καραμανλίδικο Sarry κομμένο σε λεπτά φετάκια,400γρ πένες,300γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε κομμάτια,ένα ματσάκι μαϊντανός(μόνο τα φύλλα),1 σκελίδα σκόρδου,1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,ένα κρεμμύδι καθαρισμένο,200γρ τυρί κρέμα,αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα φύλλα μαϊντανού,την σκελίδα σκόρδου,το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.Αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια.Μόλις μαραθούν προσθέτουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο μίγμα μαϊντανού και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες από την κατσαρόλα στο τηγάνι όταν θα έχουν βράσει αλ ντέντε και ανακινούμε καλά το τηγάνι.Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη από την κατσαρόλα έτσι ώστε οι πένες να μείνουν με σάλτσα.Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φιλετάκια παστουρμά.Τέλος ελέγχουμε το αλατοπίπερο.Με την επιμέλεια του Σαρήμπογια Παρασκευά από ΒΙΠΑ Προσοτσάνης Δράμας και τα αυθεντικά αλλαντικά ανατολίας Sarry.   

error: Content is protected !!