0bbf3df5693cbd3118c040cdf0cdd245

Προσιούτο Ευρυτανίας Στρεμμένου

Κωδικός προϊόντος: 105192228c28 Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

 Οι Αρχαίοι Έλληνες όχι μόνο γνώριζαν το προσιούτο αλλά το παρασκεύαζαν και με τους δύο γνωστούς σήμερα τρόπους,»prosciouto cotto», και «prosciutto crudo».»Ακροκώλια τα δίεφθα»,(διπλό/ψημένο) και «Ακρωκόλια τα τακερά»(παστωμένα με αλάτι στο ψύχος).Είχαν την τιμητική τους με «άκρατον οίνον» στα πλούσια δείπνα ονομαζόμενα συμπόσια,των Φιλοσόφων και Σοφιστών.Επιγραμματική όπως μας την μεταφέρει ο Αθηναίος (6ος αιώνας) είναι η άρνηση του Ηρακλή να φάει…βολβούς!αλλά…»Α δ εις τ’ εδωδήν πρώτα και ρώμης ακμήν και προς υγείαν,πάντα ταυτ’ εδαινόμην…ακροκώλιόν τε γενικόν,οπτά δέλφακος αλίπαστρα τρία» που σημαίνει ότι ο Ηρακλής και για δύναμη αλλά και για λόγους υγείας θα προτιμούσε να φάει Ακροκώλιον και τρία μπουτάκια από χειρίδιο…(ίσως από πορκέτα ή χοιρομέρι κρασάτο,ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ!!).Κι όπως το θέλει ο μύθος να συναντήσει «λάθρα» την αγαπημένη του Ιώλη,κόρη του Εύρυτου βασιλιά των Ευρυτάνων.Θα το βρείτε έτοιμα κομμένο σε φέτες,σε συσκευασία των 70γρ χειροποίητο φυσικής ωρίμανσης από το αλλαντοποιείο Στρεμμένου,το συγκεκριμένο προϊόν  διακρίνεται από τρία βραβεία γεύσης!! Διακρίνεται από την λεπτή γεύση του και παρασκευάζεται από βιολογικά κρέατα της φάρμας Στρεμμένου,κάτω από το μοναστήρι του Προυσoύ όπου υπάρχουν οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για την ωρίμανση των αλλαντικών της φάρμας.Από 100% ελληνικό χοιρινό κρέας και αλάτι.Δοκιμάστε το σκέτο,μέσα στις σαλάτες ή στις πίτσες σας.Από τα βουνά της Ευρυτανίας.

error: Content is protected !!