Ρύζι μπασμάτι λευκό αυθεντικό bio

Κωδικός προϊόντος: c76539fa7bce Κατηγορία:

Περιγραφή

lΡύζι με λευκό χρώμα και μακρύσπερμο σχήμα.Το χρώμα του οφείλεται στον εξωτερικό φλοιό του ρυζιού ο οποίος απομακρύνεται σε στάδιο της επεξεργασίας του.Ιδανικό για πιλάφι,διότι παραμένει σπυρωτό.Καλλιεργείται στις πηγές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.Θα το βρείτε σε συσκευασία των 500γρ,βιολογικό προϊόν Πακιστάν,και ολικής επίσης,όπου εάν θέλετε να το απολαύσετε μόνο του βράζετε 500γρ μπασμάτι σε ένα λίτρο νερό με λίγο θαλασσινό αλάτι για δέκα λεπτά ή αλλιώς πικάντικο με ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή…

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ(ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

ΥΛΙΚΑ:μια μικρή πρέζα κλωστούλες σαφράν,250γρ(1 1/4 φλυτζ) ρύζι μπασμάτι,2 κουταλιές φυτικό λάδι,2 ξυλαράκια κανέλας,6 σπόρους πράσινο κάρδαμο κοπανισμένα,6 γαρίφαλα,75γρ(1/2 φλιτζ)ξεφλουδισμένα αμύγδαλα,75γρ(2/3φλιτζ) μαύρη κορινθιακή σταφίδα μικρή,1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαϊων,2 κουταλιές κομμένα φυλλαράκια κόλιαντρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Μουσκεύετε τις κλωστούλες σαφράν σε 3 κουταλιές βραστό νερό ώσπου να τις χρησιμοποιήσετε.Βάζετε το ρύζι σε σίτα και το ξεπλένετε με κρύο νερό,ώσπου το νερό να βγει διαυγές.Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα,προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα σωτάρετε ελαφρά σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν.Προσθέτετε το ρύζι, τους ξηρούς καρπούς και τις μικρές μαύρες σταφιδούλες,και ανακατεύεται καλά μέχρι να γυαλίσουν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.Προσθέτετε 500ml (2φλυτζ) κρύο νέρο και το αλάτι των Ιμαλαίων,και μόλις πάρει βράση ,σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15′.Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά,την σκεπάζετε και ραντίζετε με το νερό του σαφράν.Σκεπάζετε ξανά την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να μείνει 10′ ακόμη.Προσθέτετε το κόλιαντρο,ανακατεύεται και σερβίρετε.  

 

error: Content is protected !!