Σαλιγκάρια Κρήτης

Κωδικός προϊόντος: 6fe6a50a6cf8 Κατηγορία:

Περιγραφή

Τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα υψηλής αξίας διατροφικό προιόν διότι αποτελούν μια τροφή πλούσια σε πρωτείνες και πολύτιμα άλατα ενώ το λίπος υπάρχει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες γι αυτό προτείνονται ανεπιφύλαχτα σε ΄άτομα που ακολουθούν κάποια δίαιτα.Επίσης τα σαλιγκάρια εντάσσονται στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας όπως το χαβιάρι,το φουαγκρά και οι τρούφες.Είναι γνωστό επίσης ότι χρησιμοποιούνται για φαρμακευτική και καλλυντική χρήση.Όσο για την νοστιμιά τους αρκεί να τονίσουμε ότι αποτελούν σημείο αναφοράς στις γνωστότερες κουζίνες του κόσμου όπως η γαλλική και η ιταλική πέραν της ελληνικής.Σαλιγκάρια θα βρείτε όλο το χρόνο καλλιέργειας και άγρια κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.Συνεργάτες μας με πολυετή πείρα τα συλλέγουν οι οποίοι αναγνωρίζουν την ποιότητα που πρέπει να έχουν για να φτάσουν στο τραπέζι σας!!Θα βρείτε σαλιγκάρια μεσαίου μεγέθους καθώς και λίγο πιο μικρά και μια συνταγή για να τα απολαύσετε!

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ(χονδροκομμένο σιτάρι) ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 

ΥΛΙΚΑ:1 κιλό σαλιγκάρια κυρίως μεσαίου μεγέθους,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 250ml, ένα κύβο βιολογικό ζωμό κότας,2 φλυτζάνια πλιγούρι(περίπου 1/2 κιλό),αλάτι θαλασσινό,πιπέρι,1 πιπεριά πράσινη,1 μεγάλο κρεμμύδι,1 ματσάκι μαϊντανό,δυόσμο ξερό ή χλωρό,ένα κιλό τομάτες πολύ ώριμες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Τα σαλιγκάρια ετοιμάζονται κατά τα γνωστά και βράζονται 1-2 ώρες.Τσιγαρίζουμε με λάδι το κρεμμύδι,την πιπεριά ψιλοκομμένη,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,το δυόσμο και τα σαλιγκάρια.Όταν ροδίσουν,τοποθετούμε το ζωμό και την τομάτα κομμένη και περασμένη από το τρυπητό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το πλιγούρι με ανάλογο νερό και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα.Σ αυτήν την φάση ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε το τριμμένο πιπέρι και θαλασσινό αλάτι.

error: Content is protected !!