Κάσιους bio

Κωδικός προϊόντος: ecc95105f6ea Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Ανάλατα και ωμά bio κάσιους.Είναι υπέροχα σκέτα ή σε συνδυασμό με δαμάσκηνα. Τα κάσιους είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων, φυτικών ινών, σιδήρου και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά στα φυστίκια,το β-καροτένιο και η βιταμίνη Ε βοηθουν στην προστασία του οργανισμού από ασθένειες. Τα κασιους είναι χωρίς χοληστερόλη. Τα συστατικά των φυστικιων κασιους έχουν θετική επίδραση στα δόντια , τα οστά, το δέρμα, τους μυς, τα μάτια, και το μεταβολισμό. Λόγω όμως,της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (45%), είναι αρκετά ευπαθή, και δεν πρέπει να διατηρούνται πάρα πολύ καιρό. Τρώγεται στις Σαλάτες,σαν σνακ,στο Μούσλι η μαζι με άλλους ξηρούς καρπούς και φρούτα.ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΙΟΥΣ:500γρ λιγκουίνι,1 φλ.κάσιους ανάλατα,1/2 φλυτζ.νερό,2κ.σ. πελτές τομάτας,4 κ.σ.ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο,2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη,αλάτι,πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βράζουμε τα ζυμαρικά all dente.Στον πολυκόφτη αλέθουμε τα κάσιους μαζί με το νερό και τον τοματοπελτέ.Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκέυος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Το ζεσταίνουμε και το αρωματίζουμε με τη σκελίδα του σκόρδου,την οποία συνέχεια αφαιρούμε.Μετά προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεσμένα κάσιους,την ντομάτα,το αλάτι και το πιπέρι.Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 1-2′.Προσθέτουμε ένα με δύο κουτάλες από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από τα αρώματα της Μεσογείου.Καλή όρεξη!!

error: Content is protected !!