Χειροποίητα καλτσούνια γλυκά με ανθότυρο και δυόσμο

Κωδικός προϊόντος: be8d203c0278 Κατηγορία:

Περιγραφή

Μια παραδοσιακή Ηρακλειώτικη συνταγή,για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις!Χειροποίητο σπιτικό φύλλο,με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σητείας,τσικουδιά Αρχανών και μαλακό αλεύρι ζαχαροπλαστικής Μύλοι Κρήτης,το οποίο δένει άψογα με την γλυκιά γέμιση με  γλυκό ανθότυρο Κρήτης,δυόσμο και κανέλλα!Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο και στο τηγάνι,αλλά στο τηγάνι είναι προτιμότερο διότι το φύλλο γίνεται  πιο μαλακό.Αν τα χρησιμοποιήσετε για τηγάνι,γίνονται σε μπόλικο και καυτό λάδι και χρειάζονται μόνο μέχρι  5 λεπτά κατευθείαν από την κατάψυξη.Για τον φούρνο αντίστοιχα τα βάζετε στον αέρα πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.Ακολουθώντας πιστά την παράδοση,μπορείτε να προσθέσετε καθώς το σερβίρετε και λίγο μέλι από πάνω,ακριβώς όπως σερβίρεται στα χωριά της Κρήτης.Πωλείται με το κιλό,και θα τα βρείτε και με ζυμάρι ντίνκελ,κατάλληλα μόνο για φούρνο.Μια συνταγή που θυμίζει παιδικά χρόνια και απογεύματα στο χωριό!

error: Content is protected !!