Hμίγλυκο κόκκινο κρασί Σαντορίνης

Κωδικός προϊόντος: 3d6232d13421 Κατηγορία:

Περιγραφή

Η κάθε ποικιλία που καλλιεργείται σε μια περιοχή,αποδίδει καλύτερα στο κατάλληλο γι αυτήν έδαφος.Η Ελλάδα με πολλές ημέρες ηλιοφάνειας παράγει σταφύλια πλούσια σε σάκχαρα και φτωχά σε οξέα στις περισσότερες περιοχές της.Για να παρασκευάσουμε ένα ημίγλυκο κρασί αφήνουμε τα σταφύλια να ωριμάσουν και έτσι γίνονται πιο γλυκά(πιο πλούσια σε σάκχαρα) και έτσι το κρασί που θα παραχθεί θα είναι πιο δυνατό σε αλκοόλη.Αν θέλουμε να συντομεύσουμε την ωρίμανση,μπορούμε να κόψουμε τα σταφύλια και να τα απλώσουμε στον ήλιο.Με αυτόν τον τρόπο χάνουν νερό,οι ρόγες ζαρώνουν αλλά τα σάκχαρα παραμένουν και ο μούστος θα γίνει πολύ πυκνός και πλούσιος.Από έναν τέτοιο μούστο παράγεται αυτό το υπέροχο κρασί από την άνυδρη Σαντορίνη,το οποίο είναι προτιμότερο να το απολαύσεται στους 6-8 βαθμούς διότι με αυτόν τον τρόπο  ισορροπεί  καλύτερα το ποσοστό των σακχάρων και της αλκοόλης,και αναδεικνύονται τα αρώματα του κρασιού.Συνδυάζεται με φρούτα και ξηρούς καρπούς και θα το βρείτε σε ασκούς των 20l, όπου το καταναλώνετε με το λίτρο.Απολαύστε το!!

error: Content is protected !!