Σταφίδα σουλτανίνα bio Κρητης

Περιγραφή

Σταφίδα σουλτανίνα βιολογική από την Κρήτη.Χρησιμοποιούνται ως συστατικό για πολλά φαγητά και εξαιρετικά γλυκά, ενώ από μόνες τους αποτελούν ένα ωραίο σνακ ειδικά για αθλητές. Οι σταφίδες γενικά έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, είναι δηλαδή πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όμως αποδίδουν και πολλές θερμίδες. Σε 100 γραμμάρια σταφίδας αντιστοιχούν 250 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι σταφίδας ισοδυναμεί περίπου με οκτώ φλιτζάνια φρέσκο σταφύλι. Οι σταφίδες αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.ΤΣΑΤΝΕΪ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ:ΥΛΙΚΑ:3 φλυτζ.καθαρισμένη σάρκα από κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια,1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,1/4 φλιτζ.λιωμένο τζίντζερ(κόβετε τη ρίζα και τη διαλύετε στο μπλέντερ με μια κουταλιά νερό),2/3φλυτζ.μαύρη ζάχαρη,1/2 φλυτζ.βιολογική σουλτανίνα,1/2 και περισσότερο φλυτζάνι μηλόξυδο,1/4 κουταλιού γλυκού πιπέρι καγιέν,1 κουτ.γλυκού κάρι,2 κουτ.σ.χυμό λεμονιού,θαλασσινό αλάτι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάλτε σε απλωτή κατσαρόλα την κολοκύθα,το κρεμμύδι και το τζίντζερ και βράστε σε μέτρια φωτιά,μερικά λεπτά,να μαραθούν.Προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη,τις σταφίδες,το ξύδι,το καγιέν,το κάρυ,το χυμό λεμόνι και αλάτι,ανακατέψτε και αφήστε σε δυνατή φωτιά περίπου 10′.Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με περισσότερη ζάχαρη ή ξύδι,για να πετύχετε τη γεύση που σας αρέσει.Αφού κρυώσει,βάλτε τη στο ψυγείο.Συνοδεύει ιδανικά κάθε λογής κρέατα,πουλερικά αλλά και ψάρι.Καθώς και μαλακά τυριά.

error: Content is protected !!